Buta hibák, amikkel veszélybe sodorhatjuk az egészségünket és amelyekről nem is tudunk!

Azt már a legtöbb ember tudja, hogy nem szabad átugrani a reggelit, a napi 8 óra alvás is lényeges az egészség megőrzéséért, és a feldolgozott élelmiszerek sem tesznek jót a szervezetnek. Azonban vannak olyan apróságok, amelyek nem tűnnek fontosnak, de azért kockázatot jelentenek az egészségünkre.

 

szarogato_nagy

Fogmosás közvetlenül étkezés, vagy üdítőfogyasztás után

Nem tesz jót a fognak, hogy amint lenyeltük az ételt, vagy italt, és máris a fogkrém és fogkefe után nyúlunk. Étkezés, vagy ivás után a szájüregben sav keletkezik, azonban ezt a nyálunk képes semlegesíteni. Ha nem várunk 20 percig, és azonnal megmossuk a fogainkat, akkor gyakorlatilag a keletkezett savat „ráterítjük” a rágószerkezetekre, így a fogszuvasodás hamarabb beindul. Tehát fontos, hogy várjuk legalább 20 percet és akkor jöhet a fogápolás.

A krumplit a hűtőben tároljuk

Ez azért nem jó, mert a nagy hideg, vagy éppen a forróság hatására a burgonyában lévő keményítőből akrilamid szabadul fel, amely rákkeltő hatású. A sült krumpli, vagy chips ezért veszélyes, főként ha a krumpli azelőtt le volt fagyasztva, és így került bele a forró olajba. A krumplikat tároljuk, száraz, sötét helyen, ne legyen se túl hideg, se meleg.

A benti teregetés

A mosógépből kivett, nedves ruha ugyan megtisztult, de a kicsapódó pára miatt a szobában olyan ideális környezet keletkezik, amely nagyszerűen kedvez a penészgombák, vagy a poratkák szaporodásának. Ez hosszabb távon komoly allergiás reakciót okozhat, asztma is kialakulhat. Igyekezzünk egy külön szárítóhelységet találni a mosott ruháknak, de ha udvarunk van, az egészet a szabadba teregessük ki.

Ha ugyanazt a tablettát vesszük be másnaposságra és fejfájásra is

Amennyiben fejfájásra paracetamol tartalmú gyógyszert veszünk be, az nem jó a másnaposság okozta panaszok enyhítésére, mivel a gyógyszerben lévő acetaminofen az alkohollal keveredve vesekárosodást okozhat. Az acetaminofen egy olyan fehérjét is elvon, amely az alkohol lebontásáért felelős, sőt még a szervezet kiszáradása is fennállhat.

Fénylő, sárga táska viselete

Ha egy gyönyörűen fénylő, sárgaszínű táskát vásárolunk, ne feledjük azt, hogy a PVC-ből készült tárgy előállításakor ólmot is felhasználtak, legtöbbször a megengedetnél többet. A sárga szín után a legtöbb ólmit a zöld és a narancssárga színű táskák tartalmazzák. Az ólom veszélyt jelent a gyerekek fejlődésére, de szívbetegséget, és a felnőttek esetében akár rákot is okozhat.

Egy dohányzóba szerettünk bele

A dohányosok nyálában gyakran előfordul a Neisseria Meningitidis nevű baktérium, amelyet könnyedén fel lehet szedni. Ez a kórokozó akár erős lázat, fejfájást, zavart elmeállapotot, szédülést, vagy kellemetlen pattanásokat okozhat.

Forrás: filantropikum.com