Abszolút nem tudod, mit eszel

A minap félkész (mirelit) rántotthúst szerettem volna sütni, ám nem volt olaj. Volt viszont egy nem túl finom szendvics margarin és mivel ugyanazon ágon nőttek fel, úgy gondoltam, hogy megolvasztva ez is jó lesz.

Rosszul gondoltam.

  1. Iszonyat lassan olvadt fel a forró serpenyőben. Mintha nem is növényi zsiradék lenne. Mindvégig csak rotyogott, mintha főzeléket készítenék.
  2. Az élénksárga szín szinte végig megmaradt, csak az árnyalat csökkent és a végére lett némileg átlátszóbb. Mintha csak színes folyadék lett volna a serpenyőben.
  3. A hús több, mint kétszer annyi idő alatt sült meg, mint normál olajban és nem lett igazán ropogós sem.

…de beszéljen többet ez a két kép.

Abszolút nem tudod, mit eszel a ráadásul sok-sok pénzedért. Ki tudja, a hús milyen ‘hozzávalókat’ tartalmazott, abból azonban most nem derült ki semmi.

Az az igazán szomorú, hogy a nagy márkák szórakoznak velünk a legtöbbet.  Úgy gondolják, ők már ezt is megtehetik. Direkt nem írtam le a margarin “márkáját”, de nem noname termékről van szó, hanem a “legjobb” vonalról.

(Megtekintve 97 alkalommal, 1 megtekintés ma)