Aszpirin helyett egy mazsola? – Fejfájás kezelés természetes úton…

Ha fáj a fejünk, a legegyszerűbb bevenni egy aszpirint, és már mosolygunk is…

A tünetek eltüntetésével azonban a probléma forrása nem szűnik meg, persze adódhat olyan szituáció, hogy tényleg gyors segítségre van szükségünk ám kisebb fájdalmak esetén célszerűbb elhagyni az Aszpirint és természetesebb fájdalomcsillapítóhoz nyúlni például mazsolához!

Aszpirin helyett kapjon be mazsolát!

A Healthy Pages amerikai természetgyógyászati folyóirat azt tanácsolja, hogy kisebb fájdalmakra ne aszpirint szedjünk, hanem nyúljunk például mazsoláért. Az aszpirin fő hatóanyaga az acetilszalicil-sav, amely körülbelül 20 perccel a vérbe kerülés után szalicilsavra bomlik le. Ugyanez a szalicilsavviszont számos gyümölcsben, zöldségben, gyógynövényben és fűszerben megtalálható, igaz, jóval egészségesebb, szerves formában.

fejfajas_aszpirin_mazsola.jpg

Egy nemrégiben végzett skót tanulmány szerint ezek a szalicilátok felelősek azért a jótékony hatásért, amit a gyümölcsök és zöldségek a szívre, a vérkeringésre és véredényekre kifejtenek, például azáltal, hogy csökkentik a vér savasságát.

A mazsolán és a szőlőn kívül elsőrangú szalicilforrás – azaz fájdalomcsillapító – például a málna, a sárgabarack, a fekete áfonya, a cseresznye, az aszalt szilva, a narancs, a brokkoli, az édesburgonya, az okra, az uborka és a spenót. Természetesen azzal, hogy sok uborkát eszünk, nem fékezhetjük meg a tomboló fejfájást, de a következő migrénes rohamot jó eséllyel megelőzhetjük. Lám, még egy ok, amiért ajánlatos naponta többször gyümölcsöt és zöldséget fogyasztanunk!

Forrás: antalvali.com