Csináld magad: napozó krém, ami egyben véd és bronz barnaságot kölcsönöz

A nyár a napbarnított szín jele, amikor a strandolni vágyók napbarnított bőrszínben érzik jól magukat. Ilyenkor azonban fontos a megfelelő védelem is a káros sugarak ellen. Ha a kettőt egyszerre, egy lépésben szeretnénk elérni és egy olyan napozó krémet szeretnénk használni, ami akár 50-szer erősebb bronzos bőrszínt eredményez, akkor csináld magad!

 

 

Hozzávalók:

  • 3/4 csésze fekete tea (3 filterből készítve)
  • 1/4 csésze kókuszolaj
  • 1/4 csésze lanolin

Elkészítés:

Minden hozzávalót öntsünk a mixerbe és jól turmixoljuk össze.

a2bd04a8c3fae7c881147f9d682f1bd5

Hatások:

Kókuszolaj: A kókuszolaj segít megtartani a bőr nedvességtartalmát és eközben megfelelő védelmet biztosít a nap káros UV sugaraival szemben. Megakadályozza a leégést és a hámlást és segít szép, napbarnított, bronz színű bőrt elérni.

Lanolin: Fő célja a bőr puhítása, és ezt azáltal éri el, hogy lezárja a bőrben lévő nedvességet. Megelőzi a bőrirritációt és segít hidratáltan tartani a bőrt a nap és a víz hatásaival szemben.

Fekete tea: Úgy működik, mint egy természetes “színező”, ami egy nagyon erős természetes antioxidáns a bőr számára.

Javaslatok:

A házi napozó krém egyben egy aktivátor is, ami felgyorsítja a barnulási folyamatot. Szoláriumozáshoz is tökéletes védelemként szolgál, nyugodt szívvel alkalmazhatja bárki, mivel természetes összetevői minden bőrtípus számára jótékonyan hatnak.

Szerző: tudasfaja.com