Egy Magyarországon eddig ismeretlen egészséges bélrendszeri ital

Külföldön már hatalmas sikert aratott az ital,  amelyet bárki el tud készíteni fillérekből a saját otthonában. A rejuvelac egy alkoholmentes fermentált ital, amelyet csíráztatott magvakból állítanak elő. A rejuvelac emésztési problémák esetében iható, felgyorsítja az anyagcserét, megtisztítja a bélrendszert. Feltalálója Dr. Ann Wigmore, aki hosszú életét arra tette fel, hogy az egészséges étkezést kutatta és táplálkozási tanácsadással gyógyította betegeit. Eredményei világszerte ismertek. Ő hozta el nekünk a búzafűlevet, a nyers étketést, a csírákat, és a rejuvelacot.

 

Mire jó a rejuvelac?

A rejuvelac egy igazi enzimbomba. Olyan enzimeket pótol, amelyet a főtt ételek „kivesznek” a szervezetünkből. Ezen kívül tele van a belek számára nélkülözhetetlen probiotikumokkal, kitisztítja a toxinokat a szervezetből, megnyugtatja az emésztőrendszert és optimalizálja működését. B, C és E vitaminforrás. A rejuvelac fillérekből elkészíthető ÉLŐ, energetizáló ital, amely kíméletesen tisztítja meg a teljes béltraktust, és mint tudjuk, minden betegség a „belekben kezdődik.”

Mi kell hozzá?

 • 1 adag bio búza
 • 1 db 5 literes befőttesüveg
 • egy tiszta háló (egy darab szúnyogháló vagy gézlap is megteszi)
 • víz
 • szűrő vagy csíráztató tál

Hogyan készíthetem el?

rejuvelac-2-300x336

CSÍRÁZTATÁS

 1. lépés: 1 csészényi bio búzát (vagy tönkölybúzát) megmosunk alaposan, majd belehelyezzük a befőttesüvegbe és felöntjük tiszta vízzel. Lefedjük úgy, hogy levegőzzön, szellőzzön is a búza (gézlap, háló), és 12 órán keresztül ázni hagyjuk a búzaszemeket.
 2. A búza 12 óra után a vízben csírázásnak indul. Az első kör vizet ki kell öntenünk, ismét jól át kell mosni a búzát, már figyelve arra, hogy ne sérüljenek a kis csírakezdemények. Ezután a búzáról itassuk fel a maradék vizet és helyezzük egy szűrőbe, csíráztató tálba. Vizet nem kell adnunk hozzá. Csíráztatjuk 3-4 napot. Naponta minimum 2-szer átmossuk a búzát, hogy nehogy bepenészedjen. Csíráztató tálat ajánlatos használni ehhez  a művelethez. Ha az nincs, megteszi egy műanyag szűrő is. A búzát a szűrőben hagyjuk és aláteszünk egy edényt. Így is ki fog tudni csírázni. Fontos, hogy ne álljon a víz a csíra alatt és, hogy szellőzni tudjon. Ne tegyük erős napfényre, nagy melegre. Ha az illata  vagy a látványa alapján penészesnek látjuk a búzát, akkor valószínűleg sok vizet hagytunk alatta vagy nem szellőzött megfelelően. Ezt sajnos muszáj kidobni, mert többet ártanánk vele, mint használnánk. A rejuvelac készítésének egyetlen nehezebb momentuma a csíráztatás. Akik jártasak az otthoni csírakészítésben, tudják, miről is beszélek. Akik nem, azokat kérem, nézzenek utána, mert komoly veszélyeket is magában rejthet a penészes csíra!!!!

 

REJUVELAC készítése

 1. 3-4 nap után a csírák már nagyon szépen látszanak. Kezdődhet a rejuvelac készítése. A kicsírázott búzát belehelyezzük egy 5 literes befőttesüvegbe és feltöltjük tiszta vízzel. Lefedjük gézlappal vagy hálóval és egy száraz, kevésbé fényes helyre tesszük akonyhában. 2 napra.
 2. 2 nap múlva készen van a REJUVELAC! Leszűrjük a kicsit zavarosabb, citromos vízhez hasonlító enzimekkel és vitaminokkal teli italt. A rejuvelac íze kicsit savanykás, citromos és nagyon frissítő. Hűtőbe helyezzük, itt 3 napig is eláll. A kicsírázott búzából még ugyanezzel az eljárással 3 adag rejuvelacot lehet készíteni, aztán új adagot kell csíráztatnunk. Én naponta 2 csészényit iszom meg belőle. Nyári nagy melegben fantasztikusan hűsít.

Dr. Ann Wigmore rejuvelacot készít: http://www.youtube.com/watch?v=ViSkB3suXkI (angol)

Mire ajánljuk:

 •           gyomorbántalmak esetén
 •           székletürítési problémák esetén
 •           aranyér esetén
 •           gyomorsavtúltengésben
 •           teltségérzet, étvágytalanság esetén
 •           enzimpótlásra
 •           a belek kitakarítására

A rejuvelac nem hashajtó hatású! Egy kicsit megmozgatja a beleket de nem okoz komolyabb hasmenést. Már az első napon érezni lehet, hogy a gyomor „megkönnyebbül”, az emésztés felgyosul. Hihetetlenül jó hatása van és pár száz forintból elkészíthető! Tegyünk magunkért!

One thought on “Egy Magyarországon eddig ismeretlen egészséges bélrendszeri ital

Comments are closed.