Sportágak, amelyről nem tudtál

A hétköznapjaink sporttal kapcsolatos értesüléseit kitölti a foci, a kosárlabda és 1-2 olyan ág, amelyeket legtöbbünk kipróbált már valaha. Ne higgyük azt, hogy a mozgás világát elkerülik az újítani vágyók. A sport világa tele van újdonságokkal.

Feleség cipelés
Ez a Finnországban már 26 éve működő sport egy igazi erőpróba. A férfi versenyzők a női csapattársukat (és egyben élettársukat) kell magukon cipelve teljesíteni az akadálypályát.
A nyertesz a feleség súlyának megfelelő értékben sörrel jutalmazzák.

Box-sakk
Ez az, aminek tűnik. A két rivális felváltva csépeli egymást, majd egy közös asztalnál tologatják a bábukat, ha vége a menetnek. Igazi vívása ez az öklöknek és az agyaknak.

Tojás dobás
A lényeg, hogy úgy hajigáljuk a törékeny tojásokat, hogy azok ne törjenek össze. Ez a vetélkedő több évszázad óta ismert Angliában, ahol az egyik legrégebbi információk szerint egy folyón hasonlóképpen juttatták át az élelmet.

Láb-szkander
A hagyományos szabályokkal nehéz korszakalkotónak lenni ezért a végtagok cseréjével máris új sportot alkothattak az angolok. A lábujjak összekulcsolásával indulhat is a menet!

Sajtgurítás
Egy nagy kerek sajtot legurítanak egy meredek lejtőn. Az a versenyző nyeri meg a sajtot, aki a leghamarabb lejér a domb aljára.

Vízihoki
Az ólommal töltött korongot két csapat kergeti a medence alján. Magyarországon több csapat is űzi ezt a sportot.