Illatos és mégis nagyon finom tortarecept következik, amelyet bárki elkészíthet odahaza, és a különleges ízvilág mellett még egészségvédő hatása is van ennek az édességnek.
Az elkészítéséhez elég 20 perc. Tökéletes nyári, hűsítő desszert.
Hozzávalók:
– 4 evőkanál szárított levendulavirág
– ¼ bögre forró víz
– másfél bögre összetört kekszdarab
– 3 evőkanál vaj, ezt fel kell majd olvasztani
– 500 gramm krémtúró
– fél bögre méz
– pár levendulavirág és mentalevél a díszítéshez
Elkészítés:
Egy kisebb edénybe tegyünk bele 3 evőkanál szárított levendulavirágokat és a forró vizet. Födjük le, és hagyjuk állni 15 percig. Ezután szűrjük le a teát és tegyük félre. A megmaradt egy evőkanál virágot tegyük egy másik edénybe, és adjuk hozzá a kekszdarabokat, keverjük össze. Olvasszuk fel a vajat, majd öntsük bele a levendulás, kekszes keverékbe. Ezután ezt egy kivajazott torta tepsibe kell beleönteni.
A töltelékhez nem kell mást tenni, mint a krémtúrót össze kel dolgozni a mézzel, amíg szép krém állagot nem kapunk. Ha ez kész, óvatosan adjuk hozzá a levendulateát. Keverjük össze, majd mehet rá a tortaalapra. A tetejére tehetünk még tejszínhabot, díszítésnek pedig levendulavirágot és mentalevelet. Sütésre nincs szükség, sőt egy éjszakán át a hűtőben kell tárolni a finomságot. Kész is.
Fotók: frunza-verde.ro