Bár a neve már az őszt sugallja, már most is tele van a piac őszibarackkal. Már az illata is képes odacsábítani a vásárlót, színe, zamata pedig egyenesen ellenállhatatlan.
Az ízletes, lédús gyümölcs nemcsak finom, hanem tele van vitaminokkal, és segít az anyagcsere normális működésében. Ha valaki drasztikusabb fogyókúrába kezd, mindenképpen építse be étrendjébe, de csak ha néhány plusz kilótól akar megszabadulni, akkor is megoldást jelent az őszibarack.
A júliustól szeptemberig érő barack nagyon sokoldalú, használhatjuk nyersen gyümölcsként, befőttként, dzsemként, de a szépségápolásban és egészségőrzésben is nagy szerepe van.
A csontritkulás egyik legjobb természetes szere, hiszen sok benne a kalcium és a magnézium. Antioxidáns-tartalma miatt a megfiatalodni kívánó arcbőr egyik legkiválóbb csodaszere. Belsőleg fogyasztva és pakolásként alkalmazva, sima és üde arcbőrt varázsolhatunk. Aki töredezett hajjal és körömmel küzd, az is fogyasszon rendszeresen őszibarackot, hiszen cink- és szeléntartalmának köszönhetően orvosolható a probléma.
Alacsony a zsír-, kalória-, és fehérje tartalma, ezért ajánlott a fogyókúrázóknak is. A benne található B- és C-vitamin pedig segít a zsírt energiává alakítani, és a cukrok lebontásában.
Annyit fogyaszthatunk belőle, amennyit csak akarunk, hiszen egyáltalán nem hizlal, sőt. Sok rostot és pektint tartalmaz, így felgyorsítja az anyagcserét. Megkönnyíti az emésztést, és nagy szerepe van a méregtelenítésben is.
forrás: twice.hu