Kínai ételkülönlegesség – A száznapos tojás

Jó étvágyat!

A száznapos tojás kínai ételkülönlegesség, melynek alapjául nyers kacsatojás vagy ritkábban tyúktojás, esetleg fürjtojás használható. A tojást három hónapra vagy egy faszénből, oltott mészből, sóból és vízből álló keverékbe helyezik, vagy (egy másik konzerválási módszerrel) egy hamuból, sóból, citromléből és teából álló keverékbe rakják. Idővel a tojásfehérje zselatinszerű, borostyánszínű masszává alakul át, a tojássárgája pedig túrószerű, krémes állományú lesz és bezöldül.

Kínában ez igazi csemegének számít. Nektek lenne kedvetek/gusztusotok megkóstolni?

1267 Kínai ételkülönlegesség   A száznapos tojás

 

2156 Kínai ételkülönlegesség   A száznapos tojás

 

3122 Kínai ételkülönlegesség   A száznapos tojás

 

496 Kínai ételkülönlegesség   A száznapos tojás

 

578 Kínai ételkülönlegesség   A száznapos tojás

 

678 Kínai ételkülönlegesség   A száznapos tojás

 

770 Kínai ételkülönlegesség   A száznapos tojás

Forrás: aztadom.co