Plakátkiállítás díjazott képei-Látnod kell!

Talán soha nem volt még olyan politikus az ARC, mint idén – mondta el Geszti Péter, az ARC plakátkiállítás egyik alapítója a 15. alkalommal megrendezett esemény pénteki sajtótájékoztatóján, ahol bemutatták a plakátkiállítás győzteseit is. A győzteseket nálunk is megnézhetik, és mellette még sok-sok plakátot a kiállításról.

A sajtóeseményen a zsűri több tagja is részt vett, Szabó Simon arról beszélt, hogy sok esetben komoly viták alakultak ki a bírálók között, de természetesen akadtak olyan alkotások is, amelyek szinte egyöntetűen nyerték el mindenki tetszését.

Miután bemutatták a győzteseket és a különdíjasokat, a szervezők elmondták azt is, hogy az idei év újításaként tárlatvezetések is lesznek, amit többek között Till Attila, Winkler Nóra és Geszti Péter tartanak. Bakos Gábor alapító-szervező ezen kívül külön említést tett a szponzorkeresés nehézségeiről. A tájékoztatót stílszerűen Geszti egy “poénnal” zárta, hogy az előtérben, ahol egy kis fogadást rendeztek, mindenki óvakodjon a szír padlizsánsalátától.

A sajtóesemény után elmentünk és megnéztük a kiállítást. Talán igaza van Gesztinek, hogy idén még a szokottnál is többet politizáltak a pályázók, bár az ARC egyébként is eléggé politikus szokott lenni. Ami viszont biztos, hogy az aktuálpolitika nagyon jelen van a kiállításon: a leggyakoribb témát a kerítésépítés szolgáltatta a kiállítóknak, ebből egy külön gyűjtőplakátot is kihelyeztek.

Az alábbiakban megmutatjuk a díjazott munkákat és sok más plakátot is. A kiállítás főtémája a „Magyar Álom” volt, ez szükséges tudni egy-egy plakát üzenetének az értelmezéséhez. Figyelem, a képekre kattintva galéria nyílik!

 

1. helyezett

Kelemen Orsolya: Magyar feeling

 

2. helyezett

Faragó Sándor: Merj nagyot álmodni!

 

3. helyezett

Kiss Ferenc: Ismeretlen festő

 

Borz-díj (a legkedélyborzolóbb alkotás)

Gutema Dávid: Rémálom

 

Budapest Adschool Best Copy, a legfrappánsabb szövegért különdíj

Edőcs Zsófia, Kovács István: Vissza a jövőbe

 

A Kétfarkú Kutya Párt és a Kutyatár különdíja

Mester Kata, Mester Éva Hajnalka: Bátor

forrás: www.kreativ.hu