Ebbe a palacsinta tésztába bio homoktövisbogyó őrlemény került. A homoktövist az egészség tárának is hívják, mivel több, mint 190 biológiailag aktív komponenst is tartalmaz. Számos pozitív tulajdonsága mellett immunerősítő hatása kiemelkedő. A palacsinta tésztába keverve észrevehetetlen, ízben nem változtat az étel jellegén. Annyi a különbség, hogy a tészta pöttyös lesz a nagyon finom őrleménytől egy kicsit.
TIPP: A gyerekek köztudottan kedvelik a palacsintát. Bármelyik tészta receptet is választjuk, nyugodtan tegyünk bele 1 nagy evőkanálnyit ebből az őrleményből. Gyakorlatilag észrevétlenül tehetünk az immunrendszerük erősítéséért minden nap valamit.
Hozzávalók 10-12 palacsintához: 2 tojás, csipet só, pici porcukor (pl. nádcukorból) vagy csipet stevia por, 30 dkg liszt (lehet tönköly liszt is), 1 nagy ek bio homoktövisbogyó őrlemény, 3-3 dl tej és víz, 1-2 ek olaj (pl. dió olaj)
A hozzávalókat a szokásos módon keverjük össze, majd adjuk hozzá a homoktövisbogyó őrleményt.
A masszát pihentessük legalább fél órát, majd süssük ki a palacsintákat.
Bármivel megkenhetjük, de beszerezhető homoktövisbogyó lekvár is, amitől még egészségesebb lehet a palacsinta.
forrás: ritakonyhaja.hu