Ne hagyd ki ezt a “gyógymódot”! Gyulladásoknak, megfázásnak búcsút inthetsz!

Lehet, hogy hallottál már az infraszauna jótékony, gyulladáscsökkentő hatásáról. Ennek a cikknek az írója pl. akut fülgyulladásban szenvedett, amiből az infraszauna segítségével lábalt ki több év vissza-visszatérő több hetes szenvedései után, és mindössze pár “kezelésre” volt csak szükség. (megjegyzés a fülgyulladással kapcsolatban: felejtsd el a fülpiszkálót, mindig zuhannyal tisztítsd a füled)

Hogyan használd az infraszaunát?

Egy szaunázás nem elég. Legalább háromszor (de lehet több is) kell beülnöd az infraszaunába, minimum 15 percre, minimum 45 fokon (de ideális az 50 fok feletti, vagy 60 fokot közelítő hőmérséklet, infraszaunában általában a 60 fok a maximum). Egymás utáni három (vagy több) napon csak akkor használd a szaunát, ha nem okoz gondot a 15 perc. A szaunázások közt hagyhatsz egy-egy “szabadnapot”. A hatás akkor lesz jó, ha minden alkalommal alaposan leizzadsz. Ha csak épp felmelegszel, az nem elég.

Mikor ne használjam? Ha már benne vagy egy betegségben, akkor felgyorsítja a lefolyását és lehet, hogy olyan mértékű lesz a betegség, hogy sokkal nehezebben fogod átvészelni, bár hamarabb túl leszel rajta. Ha viszont még nem jelentkeztek a komolyabb tünetek, de érzed, hogy “gond lesz”, akkor ne habozz, infraszaunázz!

Fűtőelemek típusa: hatásosabb az az infraszauna, ahol a fűtőszálak feketék maradnak fűtő állapotban is, sokkal jobb az infra hatásfokuk.

Nem saját szauna. Ha idegen (pl. fürdő) infraszaunát használsz, mindig saját törölközőre ülj, illetve azzal tekerd be magad.

Finn szauna? A “normál” finn szaunának is van hasonló hatása, de nem ugyanaz. Az infrasugarak gyulladásgátló hatása utolérhetetlen. A finn szaunában általában 90 fokot megközelítő (vagy afeletti) hőmérséklet van, amit nem mindenki tud elviselni. Az infra szaunában más hőérzeted lesz, mint a hagyományos (finn) szaunában.